Prenova otroškega igrišča v Krpinu

V Krpinu so na novo zasijala igrala znamke Elan, ki že vse od sedemdesetih let prejšnjega stoletja razveseljujejo mlade in mlade po srcu.

V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja so širom Slovenije zrasla številna nova otroška igrišča, ki so jih zaznamovala unikatna pisana igrala znamke Elan Inventa. Gugalnice, tobogani, plezala, pisane kovinske lokomotive in številna druga igrala so razveseljevala številne otroke. Tisti, ki so zrasli v sredini sedemdesetih let, se še danes spominjajo teh lepih časov z najbolj prijetno obliko nostalgije. Eno izmed sploh prvih igrišč je takrat nastalo v Krpinu. Glede na bližino tovarne Elan je to pravzaprav povsem logično.

Igrala so skoraj pet desetletij zabavala otroke številnih generacij. Ker jih je v tem času načel zob časa, so se letos odločili, da bodo igrišče temeljito obnovili. Projekt je bil izveden v okviru participativnega proračuna občine Radovljice ter s skupnimi močmi Turističnega društva Begunje in podjetja Elan Inventa. Zavedajoč se pomena ohranitve starega je igrišče v Krpinu zasijalo v povsem novem sijaju, hkrati pa je ohranilo svojo izvirno zasnovo.

Igrišče so 30. junija 2021 slavnostno otvorili župan občine Radovljice, Ciril Globočnik, predstavniki podjetja Elan in predsednik Turističnega društva Begunje. Za zabavni program je poskrbela žonglerska skupina Čupakabra. 

V sodelovanju s Turističnem društvom Begunje načrtujemo tudi ureditev tematske poti za otroke in družine, ki bo atraktivna, zabavna in obenem poučna, vodila bo med točkami, ki so povezane z Elanom.